tirsdag den 15. december 2009

Vejr at vide

Som jeg skrev om Aasiaat er vejret ret mildt her; men det er alligevel meget usædvanligt at det i går blev syv plusgrader. Det er noget med at når det blæser fra sydøst skal luften over et højdedrag. Den afgiver fugt på vej op mens den køler af, så den bliver tør og derfor hurtigere varmet op på vej ned, og dermed opvarmet mere end den blev kølet på vej op. Resultatet bliver at vi har fået en sommeragtig dag midt i december. Det har i det hele taget været en mild december.

Et irriterende fænomen når der kommer tøvejr om vinteren, er når det så fryser igen bliver det glat over det hele, fordi det øverste lag af sneen har været smeltet.

Vandet i havnen og lige ud for Aasiaat er ikke begyndt at fryse til endnu, i går var der dog et lille bitte isbjerg der havde forvildet sig ind i havnen. I november måned bevægede isdækket sig fra Thule til Uumanak, så vi var lige ved at tro at isen ville komme her i starten af december; men med det milde vejr har det faktisk trukket sig lidt tilbage igen.

I behøver dog ikke være bange for, at jeg ikke får en hvid jul. Den varme dag i går sluttede af med en lille snestorm med lidt hagl og slud, så det var ikke meget sne der forsvandt.

Kærlig Hilsen Jan

1 kommentar:

  1. Jaja, du behøver jo ikke tvære i det over for stakkels thyboer, som ikke har fået en dråbe .. øh et fnug af sne. For en gangs skyld er vi næsten misundelige på københavnerne.

    SvarSlet