mandag den 4. januar 2010

(Halv)Året 2009

Augustmåned var præget af lange dage, både med midnatssolen og lange arbejdstider. Med højdepunktet, den lokale rockfestival, hvor der var fuldt belagt på alle værelser og sikkert den dag der blev serveret mest mad i år. Jeg vil gerne indrømme at flere måneder af den slags havde jeg ikke klaret.

1. oktober ankom Andreas, og med to til at tage sig af opgaverne, blev det meget bedre, selvom der stadigt var travlt.

Midt i oktober ankom Anne-Marie mens to af mine chefer var på gennemrejse, så vi var pludseligt ved at træde hinanden over tæerne. Da så de to var draget videre, var vi så tre små assistenter, der skulle til at få en hverdag til at fungere. Det syns jeg fungerede godt og vi fik orden på mange ting. Der var efterhånden tid til lidt hygge og skabe en god stemning både blandt gæster og personale.

November måned var temmelig kold, og jeg var lige ved at tro at havnen ville fryse til allerede i starten af december; men så kom december med meget mildt vejr (Nogle af de lokale siger de aldrig har oplevet noget lignende), så vi fik kun hvid jul fordi uden sol smelter sneen langsomt selv ved omkring 5 plusgrader. Slutningen af december har vist været varmere her end i Danmark.

Med december kom også advent, hvor der pyntes op efter alle kunstens regler (og så lidt til), det var hyggeligt at Anne-Marie nåede at være med til det, inden hun rejste til Qaqortoq for at fejre jul. Juletiden har givet lidt tid til at hygge og slappe af. Vi havde en hyggelig juleaften, hvor vi var 8 inklusiv os to assistenter.

Året slutter som sædvanligt med nytårsaften, som man heroppe når at fejre to gange, kl. 20.00 (midnat dansk tid) og 24.00. Det blev en hyggelig aften hvor Andreas og jeg spiste her på sømandshjemmet og sluttede af hos Kista, som har arbejdet her på sømandshjemmet i over 25 år, og hendes familie.

Godt Nytår og Kærlig hilsen
Jan

1 kommentar:

  1. Hehe, nu har vi da bare også fået en meter sne! Det er selvfølgelig ikke sikkert, den holder så længe som jeres, men to skolefridage er nu et gode, som bør nydes!

    Godt nytår, og dejligt at du har fået nogle hjælpende hænder!

    Kh Dorte.

    SvarSlet