lørdag den 5. december 2009

Vandrehistorier

I grønland hører man nogle historier, hvor man tænker: nej, det kan altså ikke være sket; men på den anden side er vi jo i Grønland, så!

Manden der havde fanget en stor fisk (måske en havkat) i sin lille båd, og fisken var altså ikke helt død endnu, så den lå og sprællede i bunden af båden. Hvad gør en god fanger der altid har sit gevær ved hånden? Selvfølgelig skyder han fisken, og desværre et hul i bunden af jollen!!!!
(Noget usandsynlig; men jeg minder her om at det er grønland, og der tilsyneladende altid er alkohol og skydevåben i nærheden)

Jægerne der havde været ekstra heldige/dygtige på rensdyrjagten og skudt en del flere dyr end de havde regnet med (måske 30 i stedet for 20). Nu vil de selvfølgelig have hele fangsten med hjem på båden, så de læsser det hele på og lægger fra land, med det resultat, at båden synker og tager hele byttet med ned. De bliver dog reddet; men har mistet både bytte og båd.
(ret sandsynlig, jeg hørte den af folk der rystede på hovedet af, at der nu var nogen der havde dummet sig)

Danskeren der var nede ved affaldscontainerne og undrede sig over, at nogen havde smidt et isbjørneskind. Hvorefter han opdager at bjørnen stadig er indeni og lys levende. Uvandt med bjørne som han nu er, vil han tage et billede af den. Mens han prøver at famlende at finde sit kamera, begynder bjørnen at brumme. Han får findet sit kamera og taget et billede, og løber så væk.
Bagefter taler han med nogle lokale fangere der spørger, hvad han havde tænkt sig at gøre hvis bjørnen var kommet efter ham? Han svarede, han ville kravle op på en container, hvorefter de mindede ham om at en voksen isbjørn er ca. 3 1/2 m. når den står på bagben.
(sand, jeg har set det lidt rystede billede)

Håber I nød historierne (det gjorde jeg.)

KH Jan

Ingen kommentarer:

Send en kommentar